Tips voor onroerend goed beheer, die beleggers in onroerend goed echt kunnen helpen

Zodra je onroerend goed als belegging koopt, word je eigenlijk de CEO van je eigen kleine investeringsbedrijfje.

In dit artikel willen we in het algemeen naar vastgoed beheer kijken en willen we graag enkele basisbeginselen van het verhuren van vastgoed met je bespreken. Bijna iedereen, die in onroerend goed zit, moet van deze zaken op de hoogte zijn en ernaar streven om de doelen die we in dit artikel bespreken te bereiken.

Staat van onroerend goed – het verkrijgen van de beste huurders en het afdwingen van de hoogste huur is bij onroerend goed beheer het primaire doel. Het begint met een goed uitziend pand. Je moet de buitengevel, de omgeving, de gemeenschappelijke ruimtes en de parkeerplaats schoon houden. Verhuurders moeten een pand presenteren dat schoon en hygiënisch voor nieuwe potentiële huurders is, dus bereid je voor op regelmatig dweilen en koop een goede bezem omdat slimme beleggers in onroerend goed alles in het werk stellen om het onroerend goed te onderhouden en te blijven verbeteren.

De screening van huurders – verplicht elke potentiële huurder om een verklaring in te vullen.Vraag ze naar hun beroep, huurgeschiedenis, kredietwaardigheid en crimineel verleden. Waar mogelijk, moet je dit ook verifiëren. Vergeet niet dat het altijd gemakkelijker is om huurders in je gebouw te krijgen, dan om ze eruit te zetten.

Noodreparaties – zorg ervoor dat er altijd gerenommeerd onderhoudspersoneel beschikbaar is voor het uitvoeren van noodreparaties. Dit kun je zelf doen of je kunt iemand inhuren maar je huurders moeten toegang hebben tot een reparatie ‘hulplijn’ die ze 24 uur per dag kunnen bellen wanneer er iets moet worden opgelost. Vergeet niet dat je huurders je beste klanten zijn en dat je deel uitmaakt van een uniek bedrijf waarbij je klant je geld moet betalen om je huis te mogen gebruiken.

Agressieve marketing en gebruik van vacatures – zorg ervoor dat je marketing in orde is. Gebruik het internet, adverteer in de krant, post flyers, bied aan bestaande huurders bescheiden doorverwijzingskosten aan of publiceer je aanbod op een platform. Borden en spandoeken zijn ook een gemakkelijke manier om potentiële huurders te vinden. Je units leeg laten staan is ook zonde.

Sleutels en sloten – het is altijd een goed idee om telkens als je nieuwe huurders krijgt de sloten te veranderen. Deze extra beveiliging is goed voor jou en voor je nieuwe huurder. Zodra de bestaande huurder het appartement verlaat, bel je gewoon een slotenmaker bij jou in de buurt en laat je de sloten vervangen. De kosten zijn maar minimaal en het voordeel is optimaal.

Ken de wet- en regelgeving over uitzetting – weet wat je moet doen om een huurder uit het pand te kunnen zetten. Mocht het uitlopen op een rechtzaak, dan moet je voorbereid zijn.