Rentenieren

Voor een enkeling zal dit wellicht op kunnen gaan, maar de meerderheid van onze cliënten zal aan de slag moeten met het geld in hun Stamrecht BV. Binnen uw Stamrecht BV is het zeer goed mogelijk om, naast het beheren van uw stamrecht, ook nog andere ondernemingsactiviteiten te ontplooien.

Als directeur groot aandeelhouder van uw eigen BV is het belangrijk om het zakelijke aspect van uw activiteiten in acht te houden. Het lijkt erg aantrekkelijk om uw geld voor niet-zakelijke doeleinden te gebruiken, maar de fiscus zal er goed over waken dat u niet de grens van het zakelijke naar het ‘onzakelijke’ overschrijdt. Overigens hebt u binnen de fiscaal toegestane marges meer dan voldoende ruimte om het optimale resultaat te halen uit uw Stamrecht BV. Wij adviseren u hier graag uitgebreid over.

De mogelijkheden zijn onbeperkt:

  • De beste investering bent u natuurlijk zelf, of u nu aan de slag gaat als interim-manager of uw lang gekoesterde droom van een eigen hotelletje in Toscane laat uitkomen. Uw Stamrecht BV maakt het mogelijk.
  • U kunt sparen of beleggen in aandelen en obligaties. De bankrekening van uw Stamrecht BV valt onder het zogenaamde Deposito Garantie Stelsel. De regeling geeft zekerheid voor tegoeden tot een maximum van 100.000 euro. Dat is met de recente kredietcrisis in gedachten een geruststellende gedachte. Verzekeraars vallen niet onder het Deposito Garantie Stelsel. U creëert met uw Stamrecht BV dus eigenlijk een verzekeraar die onder het Deposito Garantie Stelsel valt.
  • U kunt investeren in onroerend goed. Van oudsher een veilige en lucratieve manier van beleggen. Hoewel de recente ontwikkelingen op de huizenmarkt geen garantie bieden voor rendement, ontstaan hierdoor toch ook uitgelezen beleggingsmogelijkheden. Denkt u maar eens aan de prijzenval van vakantiewoningen rond de Middellandse zee.
  • Er bestaat de mogelijkheid om geld te lenen van uw Stamrecht BV. Wanneer u dit doet is het in het kader van voorgenoemde fiscale zakelijkheid belangrijk om het afgesproken rentepercentage af te stemmen met uw adviseur of belastinginspecteur.